Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 november 2010

Zien wij het goed?

Japekoppie was maar weer eens naar de Kruidentuin gegaan om aldaar even tot rust te komen tussen de Nepeta. Dat spul blijft maar doorgroeien, was zo ongeveer de eerste plant in het voorjaar die boven de grond kwam en lijkt nu de laatste te zijn die groen blijft. In elk geval heel fijn voor de haarfabrieken, want als je het even moeilijk hebt, kun je daar tussen dat kattenkruid altijd wat vrede en gelukzaligheid opsnuiven, en Japekop heeft deze vorm van therapie af en toe hard nodig.
Nou, dat was het dan. Toch mevrouw Katblad? Oh, er komt nog een foto. Nou, laat maar zien dan.


Zeer interessant ja, Japekop gewoon aan het snuffelen. Een stukkie verderop inderdaad. En de zon schijnt, ook leuk ja. Is dit nieuws, mevrouw Katblad? Hij staat gewoon wat te snuffelen en dat doet hij elke dag talloze keren, dus als u hiermee wat wilt zeggen, doe dat dan heh? U heeft hier verder geen opmerkingen over? U heeft zelfs nog een foto? Weer van Japekop en ook nog op dezelfde plek? Nee, laat u maar zitten. Omdat wij niet de zin daarvan inzien, daarom. Ja, wij zouden onze lezers daarmee maar vervelen. U bent eigenwijs en zet toch door? Ook als wij de plaatsing verbieden?

Zien wij het goed? Staat onze Verkenner A hier achteruit te pschten?
Mevrouw Katblad, wilt u onmiddellijk deze smerige foto verwijderen? U doet het niet? Wel, in dat geval bent u ontslagen! Ja, met directe ingang!

Mevrouw Katblad heeft zojuist het pand verlaten, maar dan zonder eerst nog bijgaande foto te verwijderen. Helaas beschikt de dienstdoende redacteur niet over genoeg vaardigheid het smerige plaatje te deleten. Wij zullen mevrouw K te L dus terug moeten halen en weer in dienst nemen, tenzij we op heel korte termijn iemand anders vinden om deze zooi op te ruimen. Ondertussen bieden wij u onze nederigste excuses aan voor deze onfatsoenlijke foto.
De hoofdredacteur.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

He bah japekop!

katja zei

Nou beste hoofdredacteur, zolang de Verkenner A nog niet door brievenbussen pscht, vind ik het allemaal nog wel meevallen hoor.
Ik zou mevrouw K maar snel weer aannemen als ik u was. Zij verstaat immers wel de kunst nieuws te MAKEN (als er eigenlijk geen nieuws is dus).

ina zei

Hahaha, die Japekop!