Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 november 2010

Oscar uitgezet en geschorst

Vanmiddag hebben wij Oscar moeten schorsen en hem van de redactie verwijderd. Waarom? Wel, er gebeurde het volgende.
Mevrouw Katblad was vlees voor het avondmaal aan het snijden, en zoals gewoonlijk kreeg Japekop een fliebertje om het runderlapje te kunnen beoordelen op mals- en versheid, eer het in de pan mocht om gestoofd te worden. Doch, voordat Japekop de kans kreeg het fliebertje tot zich te nemen, raasde opeens de Os voorbij en griste het stukje vlees voor de neus van Japekop weg. U kunt zich de verontwaardiging van Japekop misschien wel voorstellen, maar ook die van mevrouw Katblad; beiden zijn zulk een brutaliteit en gebrek aan respect niet gewend, en zeker niet van niet inwonende parttimers. Wel, er zat niets anders op voor mevr. K. om de Os uit de deur te zetten met de mededeling dat hij voorlopig is geschorst. Daarna kon Japekop (toen hij uitgeschreeuwd was) alsnog zijn fliebertje krijgen en in alle rust keuren; het vlees werd door hem erg mals en hartstikke vers (maar weer niet te) bevonden. De rest van het lapje ligt nu in de pan te sudderen en ook van het eindprodukt zal Japekop straks een fliebertje mogen gaan proeven. Maar dan doen wij wel eerst het kattenluikje op het nachtslot natuurlijk.

6 opmerkingen:

Inge zei

Wedden dat hij morgen weer in dienst genomen wordt?

Zo'n lief koppie kan je toch niet weerstaan......en Japekop komt er vast wel weer overheen.....

Greet zei

Ach mevrouw Katblad, kijk toch nog eens naar die foto van Oscar, het is normaal toch zo'n lieverdje. Kunt u het voor één keer door de vingers zien? Alstublieft?

Annemieke zei

Arme Japekop! Ik kan me de verontwaardigheid levendig voorstellen. Het voorproeven van fliebertjes is natuurlijk ook een soort ritueel voor hem...nu wreed verstoord door Oscar

de redactie zei

De stand is volgens ons (gezien de reacties hierboven) 2-2.
Wie nog meer???

Hans zei

Doet me aan een gebakken ei voor een vriend van me denken. . . .(zie de verhalen in de oude Blog)
Oscar mag wel voor 24 uur geschorst worden, maar niet langer.

katja zei

Ik ben voor Japekop !