Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 december 2010

Onverwacht bezoek

Gisteravond kreeg de redactie van dit blad onverwacht bezoek van Sinterklaas. Wij denken tenminste dat het de Sint was (nee, weten het wel zeker), want er stond opeens een pakje vlak naast het Poezenloket, vandaar. Uiteraard wilden wij de Goedheiligman vragen of het cadeau echt wel voor ons was (wij hadden immers geen verlanglijstje ingediend) en hem ook bedanken natuurlijk, maar een gast van ons zag slechts een cabrio de straat uitrijden (waar de Sint uiteraard niet in kon zitten wegens de beperkte hoogte) en toen mevrouw Katblad naar buiten was gelopen, was de straat geheel verlaten en doodstil.
Wij hebben het cadeau toen gretig en direct naar binnen gebracht en eerst met veel plezier het prachtige gedicht gelezen, dat natuurlijk voornamelijk over de haarfabrieken ging en het belang van ons Katblad, ook voor de Sint zelf.
Wel, het doet ons zeer veel plezier dat de Sint ook van onze verhalen geniet en zo met ons meeleeft...
Vervolgens hebben wij uiteraard - nog nagniffelend - het cadeau snel uitgepakt!

En zie, de Sint weet precies wat wij nodig hebben: een nieuw (en zeer luxe) kattenluik!

Wel Sinterklaas, mocht u dit lezen (onderweg op de boot naar Spanje bijvoorbeeld), wij bedanken u zeer voor dit fraaie cadeau; het is een schot in de roos en we zijn er allemaal (Japekop het allermeest natuurlijk) erg blij mee. Blijft u vooral ons Katblad lezen en stuur zelf ook eens een verhaaltje in over uw eigen haarfabrieken, want die heeft u vast ook in huis, is het niet?
(De eigenares van de cabrio is ons overigens bekend en wij zullen haar vragen of zij misschien iets heeft gezien op het moment dat zij de straat uitreed; wel vreemd is trouwens dat wij haar niet voorbij hebben zien tuffen, maar daarvoor zal zij vast een verklaring hebben.....)

6 opmerkingen:

Greet zei

Wel, voltallige redactie van Het Leidsch Katblad, gefeliciteerd met deze mooie surprise. En mogen de haarfabrieken, inclusief Oscar, er maar veel plezier van hebben.

Hans zei

He, die eigenaar van diie cabrio ken ik ook. . . Zij heeft mij op het spoor van het katbald gezet! :)

mevrouw K. zei

Die zat hier binnen bij mij, dus dat kan niet Hans! We bedoelen een kleine, zwarte cabrio. Zo één waar heel goed een zwarte kat bij/in past....

ina zei

Veel plezier met dit mooie en zeer nodige cadeau! Misschien kan Japekop nu ook zelf naar binnen komen.
Als het raadsel van de cabrio wordt opgelost horen we het toch wel, he?

Annemieke zei

Wat een mooi cadeau!
Wordt het gedicht ook gepubliceerd of is dat persoonlijk?

katja zei

Wow, wat een goed idee van de Sint !!!