Bloemen, bladeren en zaden zijn eetbaar en doen met hun licht peperige smaak denken aan waterkers. De Oost-Indische kers wordt ook wel tot de specerijen gerekend. De bladeren kunnen ingezouten worden en de bloemknoppen en groene vruchten kunnen worden gemarineerd. (Wikipedia)
Jawel, dat kan nou wel zo wezen (wij hebben het nog nooit uitgeprobeerd), maar Oscar kent nog een toepassing.
Namelijk het aflebberen van de bladeren, maar dan alleen als die bedekt zijn met grote (uiteraard verse) dauwdruppels. Dit is een ware delicatesse en wordt niet vaak geserveerd (je moet er in elk geval vroeg voor opstaan....).
Wij zagen trouwens mevrouw Troy al eens regendruppels van rozenblaadjes aflikken; ook dit is niet te versmaden, schijnt het.
Helaas, mevrouw K. is zelf niet bereid het uit te proberen, dat bladeren aflebberen, noch van de roos, nog van de O.I. Kers. Zij is namelijk bang opgepakt en in een dwangbuis afgevoerd te worden, en dan zou het Katblad niet meer kunnen verschijnen. Dan weet u dat ook weer....


Doe het dan maar niet, mevrouw K., want zonder het katblad kunnen wij niet.
BeantwoordenVerwijderenOm je snorharen bij af te likken kennelijk!
BeantwoordenVerwijderen