Japekoppie:
Ik ben dat gezeur over en met die stokkies helemaal zat. Nee, ik hoef ze niet dus geef mijn portie maar aan degenen die daar echt behoefte aan hebben.
Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat ik er niet zo met mijn kop bij ben. Bij die takkies inderdaad. Hoe dat komt? Wel, u mag drie keer raden, maar u redt het vast en zeker in één keer.
Ja, voor een kaasproeverij moet je inderdaad helder in je kop zijn, op de aarde blijven en dus niet in de zevende hemel of iets dergelijks. Nee, want kaasproeven is een serieuze zaak en moet geschieden met een zuivere smaak en onbeneveld brein. Uiteraard gaat kaasproeven voor alles in dit leven, en dus ga ik mijn tijd niet zitten verdoen met het kauwen op die Wasabi-troep (Matatabi - red.) waardoor je minstens een half uur van de wereld bent. Ja, want je zult altijd zien, in dat half uurtje hebben jullie al die kaas weggewerkt en is er voor mij niks meer over om te proeven, en dat risico wens ik niet te lopen.
Wel, ik stel voor dat u nu die stomme camera weglegt en begint met het aansnijden van de Reblochon. En dan graag voor mij een fliebertje zonder korst alstublieft. Vervolgens wil ik graag een stukje van die zachte geitenkaas met korst, en daarna nog een klein fliebertje oude schaap, ook weer zonder korst. Vervolgens graag nog zo'n rondje in dezelfde volgorde, anders is de proeverij niet af maar dat hoef ik u niet te vertellen, toch?
Kunnen we dan nu eindelijk beginnen of had u nog wat te zeggen?
Mooi.



Japekoppie,
BeantwoordenVerwijderenje hebt groot gelijk. Kaas is altijd lekkerder dan die illegale genotsmiddelen. Maar de Reblochon mag je ook met korst eten hoor!
Japekop heeft een neus voor goede kaas... (op de laatste foto dus)
BeantwoordenVerwijderenWat een hooghartige blik, Japekop.
BeantwoordenVerwijderen